Πανελλήνιος Σύνδεσμος
Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Πτυχιούχων Ανωτέρας & Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.


 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2015

Εκστρατεία ενηµέρωσης των καταναλωτών ξεκινά ο Πανελλήνιος Σύνδεσµος

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

  Η παμψηφεί έγκριση των πεπραγμένων της απερχόμενης διοίκησης, αλλά και η απόλυτη ομοφωνία επί των αποφάσεων και των επόμενων στόχων, ήταν τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Πτυχιούχων Ανωτ. & Μ. Τεχνικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του ΒΕΑ.

   Οι εργασίες της Γ.Σ. ξεκίνησαν με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον γενικό γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων Γιώργο Κισσανδράκη, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην πρόσφατη δραστηριότητα του Μουσείου Ηλεκτρισμού, ευχαρίστησε τη διοίκηση του Πανελληνίου για την αμέριστη συμπαράσταση προς τους «Παππούδες» όλα αυτά τα χρόνια και τόνισε ότι τα δύο σωματεία αποτελούν ουσιαστικά μία οικογένεια.

   Στη συνέχεια, έλαβε το λόγο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Μάνος Καυκαλάς, ο οποίος, κατά την προσφιλή του τακτική, κατέθεσε στο προεδρείο της συνέλευσης τον ομολογουμένως πλούσιο σε δράση διοικητικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, με σκοπό να δώσει ακόμη περισσότερο χρόνο στα μέλη για τοποθετήσεις και προτάσεις επί των κλαδικών θεμάτων. Προτίμησε να κάνει μια σύντομη ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το επάγγελμα και μια επιγραμματική αναφορά στις σχετικές ενέργειες της διοίκησης, θέτοντας συγχρόνως προς συζήτηση το πλαίσιο των βασικών ζητημάτων.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

   Όμως ο πρόεδρος εστίασε και στη συνεχή προσπάθεια της διοίκησης να αναζητεί και να προσφέρει εφόδια που θα βοηθούν τους συναδέλφους να βρίσκουν δουλειά και να διατηρούνται στον επαγγελματικό στίβο. Υπενθύμισε στο Σώμα τη γεμάτη ατζέντα του σωματείου στον τομέα της δια βίου μάθησης των μελών του, αλλά και τα πολλαπλά «εργαλεία» που τους παρέχει για την καθημερινή τους δραστηριότητα (δωρεάν δανεισμό οργάνων, απαντήσεις ανά πάσα στιγμή της ημέρας σε τεχνικά και επαγγελματικά θέματα, ενημέρωση από το σάιτ του Συνδέσμου, μίνι σάιτ για το κάθε μέλος κ.ά.), τονίζοντας ότι είναι στοιχεία που πρέπει να τα εκμεταλλεύονται όσο το δυνατόν περισσότερο προς όφελος της εν γένει επαγγελματικής τους πορείας και για την καλύτερη προβολή της δουλειάς τους. Μάλιστα, σχετικά με το θέμα αυτό, πάρθηκε και νέα απόφαση για την αγορά επιπλέον μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας (αναλυτές ενέργειας, θερμογράφοι ή οτιδήποτε άλλο κριθεί απαραίτητο από τη διοίκηση) με σκοπό τον περαιτέρω εμπλουτισμό του «οπλοστασίου» που διαθέτει ο Σύνδεσμος για τα μέλη του.

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

   Μετά και την παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού από τον ταμία Γιώργο Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος - υπομονετικά και κατατοπιστικά όπως πάντα - έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από συναδέλφους, ξεκίνησε ο κύκλος των τοποθετήσεων γύρω από τα επίκαιρα προβλήματα. Πέρα από τις πιο εκτενείς θέσεις που ανέπτυξαν οι συν. Α. Πίσκοπος, Μ. Καραγιάννης, Χ. Πατσής, Δ. Τζώρτζης, Δ. Κανελλόπουλος, Α. Κουρλιμπίνης, Π. Μανουσόπουλος, Κ. Γερασίμου, Γ. Γλωσσιώτης, Αν. Περγαντής, Δ. Πετρόπουλος και Α. Γκούσιας, διεξήχθη μια διαδικασία ανοιχτού διαλόγου με ανταλλαγή απόψεων, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι παριστάμενοι στη συνέλευση. Να συμπληρώσουμε, επίσης, ότι κλήθηκαν στο βήμα και όλοι οι υποψήφιοι για τις επικείμενες εκλογές του Συνδέσμου ώστε να υπάρξει άμεση γνωριμία με το Σώμα. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των 22 υποψηφίων υπήρξαν και μηχανολόγοι και υπομηχανικοί, οι οποίοι δήλωσαν ότι γράφτηκαν στον Πανελλήνιο όταν διαπίστωσαν το πλούσιο εκπαιδευτικό έργο και τις εν γένει δυνατότητες που παρέχει στα μέλη του, αλλά και το καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των συναδέλφων.

ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΘΕΜΑΤΑ

   Η ανάδειξη της σημασίας του επαγγέλματος για την ασφάλεια των καταναλωτών, ήταν αναμφισβήτητα το κυρίαρχο μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη φετινή Γενική Συνέλευση. Τα μέλη του Πανελληνίου, αφού αναφέρθηκαν επί μακρόν στα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού και στα κρούσματα κακοτεχνιών από μη αδειούχους που δυσφημίζουν τον Κλάδο και θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες (σ.σ.: όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, η ΥΔΚΕ είναι ένα όπλο αλλά μόνη της δεν αρκεί…), έδωσαν ομόφωνα εντολή προς τη νέα διοίκηση που θα εκλεγεί, να οργανώσει ο Πανελλήνιος και να ξεκινήσει χωρίς καμία καθυστέρηση τη δική του εκστρατεία ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού, αφού, όπως τονίστηκε, δεν ευοδώθηκε η σχετική προσπάθεια της ΠΟΣΕΗ. Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, μάλιστα, αρκετοί ήταν οι συνάδελφοι που καταλόγισαν σοβαρές ευθύνες για ολιγωρία στην κλαδική Ομοσπονδία, ενώ επισημάνθηκε χαρακτηριστικά ότι ο Σύνδεσμος είχε έτοιμο σχέδιο εδώ και δύο χρόνια, αλλά περίμενε κινήσεις από την ΠΟΣΕΗ.

   Πέρα από την επίσπευση της ενημερωτικής καμπάνιας προς τους καταναλωτές, που χαρακτηρίστηκε ως θέμα προτεραιότητας από όλους σχεδόν τους ομιλητές, τονίστηκε ιδιαίτερα και η σημασία που έχει η συνεχής επαφή των μελών με το σωματείο τους, όπως και η συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητές του.

   Επίσης, από διοίκηση και μέλη εκφράστηκε έντονα η άποψη ότι ο Σύνδεσμος θα πρέπει να βρίσκεται απέναντι σε εμπόρους ή παραγωγούς ηλεκτρολογικού υλικού που εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην κατασκευή, καθώς επίσης και σε πολυκαταστήματα που «εμπορεύονται ξύλα και πινέλα» και παράλληλα μοιράζουν οδηγίες ηλεκτρικών κατασκευών εντός καναλιού σε καταναλωτές, κάνοντας στα φυλλάδιά τους μια ελάχιστη επισήμανση με ψιλά γράμματα για διπλωματούχους ηλεκτρολόγους…

   Τέλος, ένα ακόμα θέμα που αναδείχτηκε ως βασικό μέσα από τις τοποθετήσεις, είναι η ανάγκη του εμπλουτισμού των μίνι σάιτ που έχει δημιουργήσει ο Σύνδεσμος για τα μέλη και ιδιαίτερα η αναφορά σε αυτά της εξειδίκευσης σε επιμέρους τομείς της δουλειάς που έχει ο κάθε συνάδελφος, με στόχο την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών μεταξύ τους αλλά και την ενημέρωση του κοινού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ. ΤΖΩΡΤΖΗ

   Να συμπληρώσουμε ότι όλα τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Δημήτρη Τζώρτζη για τη θαυμάσια συνεργασία αλλά και τη σημαντική προσφορά του στο Σύνδεσμο, μετά την απόφασή του να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το Δ.Σ. δεδομένου ότι πλησιάζει ο καιρός της συνταξιοδότησης. Ο Δ. Τζώρτζης ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους που τον στήριξαν επανειλημμένως με την ψήφο τους, καθώς και τα μέλη των Δ.Σ. στα οποία συμμετείχε, εξάροντας συγχρόνως τη σκληρή και συλλογική δουλειά τους. Τόνισε δε, ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση για να ανοίξει δρόμο στους νέους, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να μπαίνουν νέοι άνθρωποι στα Δ.Σ. των σωματείων αλλά και της ΠΟΣΕΗ, για να πάει μπροστά ο Κλάδος.

   Τέλος, ως πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, ο Δ. Τζώρτζης αναφέρθηκε στη σημασία και στην ανάγκη στήριξης αυτού του λογαριασμού αλληλεγγύης, ο οποίος προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

   Θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι για τον ανθρωπιστικό ρόλο του σωματείου μίλησε και ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύ επιτυχημένη αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε τον περ. Δεκέμβριο, κάνοντας συγχρόνως έκκληση στους συναδέλφους να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο την Τράπεζα Αίματος που διατηρεί ο Πανελλήνιος στον Ευαγγελισμό.

   Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με ενημέρωση για την πορεία της Αστικής Εταιρείας και των συνεργασιών που ετοιμάζεται να συνάψει προκειμένου να βρεθούν δουλειές για τα μέλη (σ.σ.: μέσα από το αδιάβλητο σύστημα Εύρεσης Ηλεκτρολόγου και την αντίστοιχη εφαρμογή του για κινητά) και στη συνέχεια η εκλεγμένη Εφορευτική Επιτροπή ξεκίνησε αμέσως στον ίδιο χώρο τη διενέργεια των αρχαιρεσιών του Συνδέσμου, οι οποίες συνεχίστηκαν Δευτέρα και Τρίτη (2 και 3/2/15) στα Γραφεία του.

(Εφημερίδα «Ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ» - Φύλλο 937 / Φεβρουάριος 2015)


Λέξεις Κλειδιά:ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ