Πανελλήνιος Σύνδεσμος
Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Πτυχιούχων Ανωτέρας & Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.


 

2015 Χοροεσπερίδα

 

          Κοσµοπληµµύρα, κέφι και αµέτρητα δώρα στη λαµπρή γιορτή του Πανελληνίου

   Πάνω από 800 άτομα κατέκλυσαν το βράδυ του Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου 2015 την τεράστια αίθουσα του Glamour Palace στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Πτυχιούχων Ανωτ. & Μ. Τεχνικής Εκπαίδευσης.

   Η ανταπόκριση των μελών του αθηναϊκού σωματείου στην πρόσκληση της διοίκησης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, δεδομένου ότι πέρα από το πλήθος των συμμετεχόντων στην εκδήλωση, ήταν μεγάλος και ο αριθμός των συναδέλφων που, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να παραβρεθούν για λόγους μη έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής και πληρότητας του χώρου. Ομως τη λαμπρή γιορτή του Πανελληνίου, εκτός από τα μέλη και τις οικογένειές τους, τίμησε με την παρουσία του και μεγάλος αριθμός επίσημων καλεσμένων. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: Από την ΠΟΣΕΗ ο γ. γραμματέας Αλ. Κουζούλογλου και οι ειδ. Γραμματείς Π. Τσοκανής και Λ. Ντίμερη, από το Σύνδεσμο Πειραιά ο πρόεδρος Δ. Μουστάκας, ο αντιπρόεδρος Χ. Βαζαίος, ο γ. γραμματέας Δ. Σαμιωτάκης, ο ταμίας Γ. Ρούσσος και ο πρόεδρος του Ταμείου Δ. Θεοδωρέλλης, από τον ΣΕΗΕΑ το μέλος του Δ.Σ. Ι. Πυλαρινός και ο συν. Ι. Ραυτόπουλος, από το ΣΕΚΗΑ το μέλος του Δ.Σ. Στ. Γούναρης, από το ΣΕΗΜΛ ο πρόεδρος (και β’ αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΗ) Χ. Παπαευθυμίου και ο γ. γραμματέας Σπ. Τζανίκος, από το Σύνδεσμο Ηρακλείου ο πρόεδρος Β. Αλεξανδρίδης, ο έφορος δημ. σχέσεων Κ. Ζερβάκης και ο αν. έφορος Ι. Μαγαράκης, από τον ΣΕΗ Ορεστιάδας ο πρόεδρος Ζ. Σαρδάνης, από τον ΣΕΗ Λασιθίου ο γ. γραμματέας Α. Καστρινάκης, από τον ΣΕΗ Ευβοίας τα μέλη του Δ.Σ. Δ. Τραμπαζάλης και Ν. Κουρπαδάκης, καθώς επίσης, οι τέως πρόεδροι της ΠΟΣΕΗ Ν. Αντζινάς και Στ. Δάρας, ο τ. πρόεδρος του ΣΕΗ Ευβοίας Β. Γρηγορίου, οι πρόεδρος και γ. γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων Πειραιά Χ. Τσαρές και Κ. Βρεττός, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων Ν. Πέλλας Ε. Ευστρατιάδης, ο δ/ντής και ο ειδικός συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού Ν. Βεργόπουλος και Γ. Σαρρής, οι εκπαιδευτικοί Π. Μιχαηλίδης και Α. Χαλικόπουλος, ο δ/ντής του «Ε» Κ. Μπέλλος και, ασφαλώς, η διοίκηση και μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων με επικεφαλής τον πρόεδρο Λ. Σκαρή. Να σημειώσουμε ότι την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε η συμμετοχή των εκπροσώπων από σωματεία των Κυκλάδων λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεών τους, αφού συνέπεσε την ίδια μέρα η διαδικασία μετατροπής του τηλεοπτικού σήματος στα νησιά αυτά.

   Το «παρών» όμως έδωσαν και πολυμελείς αντιπροσωπείες από τις κλαδικές επιχειρήσεις που πρόσφεραν τη χορηγία τους στη φετινή γιορτή, συμβάλλοντας καταλυτικά στην επιτυχία της. Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες HAGER, ALIBERTI, CTC και LEGRAND και χορηγοί οι εταιρείες BRIGHT, CRELI, EDISON, INTERLIGHT, MEΪΔΑΝΗΣ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ, καθώς και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΑΛΚΟΥ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποί τους υποδέχτηκαν, μαζί με το Δ.Σ. του Συνδέσμου, όλους τους προσερχόμενους στην αίθουσα, διανέμοντας χρήσιμο ενημερωτικό υλικό. Ολοι οι χορηγοί πρόσφεραν πλήθος δώρων στους τυχερούς της κλήρωσης και των πολυάριθμων φλουριών (σ.σ.: κάθε τραπέζι είχε και φέτος τη δική του βασιλόπιτα, δίνοντας έμφαση ξανά στη φιλοσοφία της διοίκησης να υπάρχουν πολλές ξεχωριστές «οικογένειες» και να γιορτάσουν όλες μαζί μέσα στη μεγάλη «οικογένεια» του Πανελληνίου). Δώρα στους τυχερούς πρόσφεραν επίσης οι εταρείες OSRAM, VIOKAR, ELECTRICITY STORE - ΑΦΟΙ Γ. ΓΚΑΡΓΚΑΣΟΥΛΑ, MYLECTRIC, ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΑΛΙΚΗ, ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗ, Χ. ΠΑΤΣΗΣ & ΥΙΟΣ, ΜΠΙΤΣΙΟΣ ΗΛΕΚ/ΚΟ ΥΛΙΚΟ & ΦΩΤΙΣΜΟΣ, REDPOINT ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ Δ. & ΣΙΑ, ΧΑΡΜΠΗΣ Δ. - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Ι., IKTEO ΠΗΓΑΣΟΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, TO DORAKI, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ.

   Και, φυσικά, η διοίκηση του Πανελληνίου δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να προσφέρει το δικό της όμορφο αναμνηστικό δώρο στους καλεσμένους της, αλλά και σε όλα τα μέλη. Μια ασημένια κορνίζα, μέσα στην οποία μαζί με τις ευχές ήταν γραμμένη  μια μαντινάδα - έκπληξη:

«Καινούργιος χρόνος φτάνει

χαρές να σας γεμίζει

και να σας τρέξουν τα καλά

όπως το ρεύμα μέσα στις πρίζες τριγυρίζει».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

   Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Πανελληνίου, Μάνος Καυκαλάς, ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. όλους τους παρευρεθέντες για την αθρόα συμμετοχή τους και τους ευχήθηκε υγεία, ευτυχία και καλές δουλειές. Εξέφρασε δε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τις εταιρείες - χορηγούς για την πολύτιμη βοήθειά τους, όπως επίσης και προς τους αρωγούς - παρόντες και μη - που στήριξαν το σωματείο αλλά προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Και επισήμανε ότι ο Σύνδεσμος θα βρίσκεται πάντα δίπλα στις εταιρείες του κλάδου με την προϋπόθεση αυτές να παραμένουν προσηλωμένες στο εμπορικό μέρος και να μην εμπλέκονται στην κατασκευή!...

   Χαιρετισμούς και ευχές προς τους παρευρεθέντες απηύθυναν στη συνέχεια και οι εκπρόσωποι των χορηγών, καθώς και οι πρόεδρος και γ. γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Συνταξιούχων Ηλεκτρολόγων Λ. Σκαρής και Γ. Κισσανδράκης.

   Στη συνέχεια, ο πρόεδρος κάλεσε τους «Παππούδες» για να κόψουν τη βασιλόπιτα μαζί με το Δ.Σ. του Πανελληνίου, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι τα δύο σωματεία αποτελούν μια ενιαία οντότητα, και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι καμιά οικογένεια δεν πρέπει να εγκαταλείπει ποτέ τους παππούδες της.

   Ακολούθησε η κλήρωση και το μοίρασμα των δώρων, που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεράκι και κέφι από μέρους της διοίκησης, σκορπίζοντας πολλά χαμόγελα στην αίθουσα. Οι μόνοι, βέβαια, που δεν ασχολήθηκαν με τα τεκταινόμενα ήταν τα παιδιά, για τα οποία οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να εξασφαλίσουν αρκετές ώρες παιχνιδιού και χαράς με την «Τρελοπαρέα».

ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ

   Όταν το τελετουργικό έφτασε στο τέλος του, τα τραπέζια είχαν ήδη γεμίσει με εδέσματα και κρασί και η ορχήστρα του Γιάννη Κονιτόπουλου έκανε την εμφάνισή της στην πίστα. Ο ίδιος, πριν ξεκινήσει το πλούσιο πρόγραμμά του, αφιέρωσε μια μαντινάδα για όλα τα μέλη του Δ.Σ., δημιουργώντας ενθουσιασμό στο κοινό. Και όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες, ποιος άραγε έδωσε το σύνθημα για χορό; Μα ποιος άλλος από τον τρομερό «παππού» Γιώργο Κισσανδράκη, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής ξεδίπλωσε τις χορευτικές του ικανότητες, άλλοτε συνοδεύοντας ωραίες παρτενέρ και άλλοτε σέρνοντας το χορό ή ρίχνοντας τις ζεϊμπεκιές του!

   Η συνέχεια αναμενόμενη… Τα καθιερωμένα σπιτικά ρακόμελα σε όλα τα τραπέζια (σ.σ.: όπως πληροφορηθήκαμε δεν έμεινε σταγόνα από τα …75 κιλά!!), το κέφι στα ύψη, η πίστα ασφυκτικά γεμάτη και το όμορφο συναδελφικό γλέντι να κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι τελευταίοι, μάλιστα, απόλαυσαν και …σουπίτσα, στις 5 το πρωί! Τότε ήταν που τα εναπομείναντα μέλη του Πανελληνίου κατέστρωσαν και τα σχέδια της εκδρομής για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, ανυπομονώντας για το επόμενο αντάμωμά τους…

 

 

 

                                         (Εφημερίδα «Ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ» - Φύλλο 937 / Φεβρουάριος 2015)

 

 

 

 

 

                                                                                                                                           


Λέξεις Κλειδιά:2015 Χοροεσπερίδα